Un artist american lucreaza la o cea mai mare camera foto din lume

Apropo.ro / 19.01.2012, 13:01
Dennis Manarchy doreste sa comemoreze 200 de ani de la inventia camerei de fotografiat construind cea mai mare camera foto din lume cu care sa faca portrete prin toata America, pentru a promova spiritul si cultura acestui popor.

Pentru a comemora aproximativ 200 de ani de la crearea camerei de fotografiat si pentru a promova cultura poporului american, fotograful Dennis Manarchy va construi un model la scara larga a unui model vechi de aparat foto.

Camera va avea 10 metri lungime, 2,4 metri latime si 3,6 metri inaltime fiind destul de incapatoare pentru o persoana sa o manevreze dinauntru.

Negativul pe care vor fi imprimate fotografiile este atat de mare incat va fi nevoie de un panou imens cu LED-uri pentru a-l ilumina. Fiecare foaie de negativ foto va masura 1,8 x 1,3 metri ceea ce ii va permite print-uri la dimensiuni neatinse de camerele digitale de astazi.

Intitulat Vanishing Portraits an American Portrait, proiectul va trece prin 50 de state ale Americii alegand subiecti unici de fotografiat, alesi de diversi antropologi pentru a evidentia cat mai bine diversiunile culturale ale poporului american.