Un artist argentinian pictează cu ochii (Video)

Apropo.ro / 11.10.2013, 15:00
Un artist argentinian pictează cu ochii (Video)
Cine mai are nevoie de pensule, când la fel de bine se poate picta doar cu ajutorul ochilor.

Artistul argentinian Leandro Granato a inventat această tehnică bizară prin care trage pe nas vopseaua diluată și o scoate apoi pe ochi direct pe pânză.

Pe vremea.apropo.ro găsești vremea pe 15 zile

Leandro, 27 de ani, și-a dezvoltat în timp această tehnică. Și alte personaje au scos diferite lichide pe ochi, dar nici unul nu a ajuns la performanța de a face artă din această ciudățenie.

În general, la fiecare tablou pictat trage pe nas 800 ml de lichid colorat. El susține că încă de pe vremea când era copil a fost atras de tehnica ciudată.

 


 

Am încercat să fac asta, dar toată familia mea a spus că sunt nebun, că îmi pun viața în pericol„, spune Leandro.

Pentru realizarea unui tablou are nevoie între 10 minute și 10 luni pentru a-l definitiva și pentru a-l vinde. Prețurile operelor sale ating și depășesc 2.400 de dolari.

Doi ani am lucrat la tehnică astfel încât să nu îmi pun viața în pericol. Poate sunt nebun dar ceea ce fac nu-mi rănește corpul”, a mai spus argentinianul. „Sunt constant examinat de doctori, iar formula pe care o am nu face rău. Nici pe viitor nu voi avea probleme de sănătate din această cauză„, a adăugat artistul Leandro.

Sursa lui de inspirație a fost artistul Jackson Pollok. Atunci când bunicul său a murit de cancer, Leandro a început să exerseze pentru a trece mai ușor peste pierderea suferită.