Un artist de la Cirque du Soleil a căzut în timpul spectacolului „Roata morții”

De: Gabriela Voicu / 03.11.2013, 13:45
Un artist de la Cirque du Soleil a căzut în timpul spectacolului
Un artist de la Cirque du Soleil a căzut, vineri, în timpul numărului de circ numit "Roata morții", care a avut loc în Las Vegas, și a fost spitalizat.

Un artist de la Cirque du Soleil a căzut, vineri, în timpul numărului de circ numit „Roata morții”, și a fost spitalizat, iar starea lui este stabilă. 

Spectacolul „Zarkana” a avut loc la Aria Resort and Casino, iar în jurul orei 19.00 (ora locală), bărbatul prezenta publicului numărul „Roata morții”, când a alunecat și a căzut de pe roată. Numărul implică doi artiști care fac acrobații în interiorul unor roți în continuă mișcare, la mare înălțime.

După accident, spectacolul a fost întrerupt, iar bărbatul rănit a fost transportat imediat la University Medical Center din Las Vegas. 

Accidentul a avut loc după câteva luni de altul care, din nefericire, a fost mortal. În iunie, tot la Las Vegas, acrobata Sarah Guyard-Guillot, de 31 de ani, a căzut de la 28 de metri înălțime după ce i s-a desprins cablul de siguranță, și a murit.

Sarah Guyard a murit în timpul spectacolului „Kà„

Cirque du Soleil, care a sărbătorit 25 de ani de existență în 2009, a fost creat în Québec în 1984 și a devenit apoi o multinațională a spectacolului. Reprezentațiile sale au fost văzute de peste 100 de milioane de persoane din 300 de orașe din lumea întreagă. Cele mai populare numere din ultimii ani sunt „Kà„, „Alegria”, „Love”, „Saltimbanco”, „Quidam” și „OVO”.

Cirque du Soleil a susținut reprezentații și la București, cel mai recent în luna septembrie, cu spectacolul „Alegria”.