„Un atac contra Iranului este inevitabil”

Apropo.ro / 17.06.2008, 08:51
Guvernul israelian crede ca un atac Iranului este inevitabil, in conditiile in care regimul de la Teheran nu renunta la ambitiile nucleare

Majoritatea membrilor Guvernului israelian cred ca un atac impotriva instalatiilor nucleare iraniene este inevitabil, in conditiile in care sanctiunile nu par sa convinga regimul de la Teheran sa renunte la ambitiile nucleare, afirma un ministru israelian citat de editia online a Der Spiegel.

Singura disensiune intre politicienii israelieni se refera la momentul atacului. Liderii moderati cred ca eforturile diplomatice prin intermediul Natiunilor Unite trebuie continuate pana cand Iranul se afla in momentul dinaintea fabricarii armei atomice. In acest mod, Israelul poate argumenta ca a epuizat toate optiunile politice. Pe de alta parte, exista alti lideri care cred ca in prezent exista o situatie internationala favorabila unui atac, situatie care se va incheia odata cu alegerile prezidentiale programate in SUA in noiembrie. Israelul se poate baza astfel pe sustinerea administratiei George W. Bush, fiind incert sprijinul viitorului presedinte american.

Citeste mai multe despre intentiile Israelului. la Mediafax