Un avion Air France cu 228 de pasageri a disparut de pe radar

Apropo.ro / 01.06.2009, 14:59
Un avion Air France cu 228 de pasageri a disparut de pe radar
Un avion Airbus al Air France ce zbura de la Rio de Janeiro spre Paris cu 228 de pasageri la bord a disparut de pe radar

Update: Compania Air France a declarat ca a primit un mesaj de la aparatul de zbor, prin care echipajul anunta un scurtcircuit, dupa traversarea unei zone cu turbulente puternice, anunta agentia Reuters.

Stirea initiala:

Un avion Airbus A330-200 al companiei Air France ce zbura dinspre Rio de Janeiro, Brazilia, catre Paris, Franta, cu 216 de pasageri la bord si un echipaj de 12 persoane a disparut de pe ecranele radar.

Autoritatile franceze au infiintat un centru de stare de urgenta pe Aeroportul Charles de Gaulle.

Avionul urma sa aterizeze pe aeroportul din Paris in jurul orei 11.15 (12.15 ora Romaniei).

Autoritatile braziliene au inceput cautarile de-a lungul arhipelagului Fernando de Noronha, in Oceanul Atlantic (la 365 km distanta de coasta Braziliei).

Surse oficiale din aviatie isi arata ingrijorarea, dupa cum relateaza si AFP. "Avionul a disparut de pe ecranele radar in urma cu mai mult de doua ore. Se poate sa fi aparut probleme la transponder (transmisia radio), lucru rar inatmplat. Din pacate nu vom afla cand aterizeaza avionul".

"Totusi, daca existau probleme de comunicare, avionul trebuia sa apara pe ecranele radarelor braziliene sau franceze. Este ingrijorator faptul ca nu am putut lua legatura cu echipajul Airbus si nici nu au semnalat daca exista o urgenta la bord", declara un expert in aviatie, Chris Yates.

Toate aeronavele care au cursa peste ocean tin permanent legatura cu turnul de control.

Sursele oficiale au adaugat ca sunt sanse minime de supravietuire in caz ca aeronava se prabuseste in ocean.

air france