Un avion al RAF a „gonit” două bombardiere rusești

De: Marian Andrei / 24.04.2014, 17:30
Un avion al RAF a
Două bombardiere rusești au fost întoarse ieri din drum de un avion de vânătoare al Royal Air Forces (aviația britanică) după ce s-au apropiat de coastele Scoției.

Cele două bombardiere, Tu-95, au fost depistate în largul coastelor Scoției, ceea ce a determinat ridicarea de la sol a unui avion Typhoon, care le-a escortat dincolo de Cercul Polar. Au fost alertate de asemenea și două avioane F-16 olandeze.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că avioane „străine” zboară adesea în apropierea spațiului aerian al Marii Britanii, nu mai puțin de opt asfel de incidente având loc anul trecut.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ruse a anunțat azi că bombardiere strategice rusești Tu-95MS însoțite de avioane de vânătoare MiG-31 au executat zboruri de antrenament deasupra apelor neutre din Marea Nordului, acestea zburând circa 12.000 de kilometri timp de peste 16 ore.

Avioanele lung-curier ruse execută cu regularitate zboruri deasupra apelor neutre din Arctica, Oceanul Atlantic, Marea Neagră, Oceanul Pacific. Ministerul rus al Apărării subliniază că toate zborurile se desfășoară „în strictă conformitate cu regulamentul internațional și nu încalcă granițele altor state”.