Un avion Boeing 767, a fost deturnat. O persoană a fost arestată

Apropo.ro / 17.02.2014, 09:47
Un avion Boeing 767, a fost deturnat. O persoană a fost arestată
Un avion al companiei Ethiopian Airlines care se deplasa de la Addis Abeba către Roma a aterizat la Geneva, după ce a fost deturnat.

Poliția elvețiană a confirmat azi dimineață că un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba – Roma, a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva după ce a fost deturnat, adăugând că unul dintre autorii deturnării a fost arestat.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României), urma să ajungă în capitala italiană, Roma, la ora locală 04.40 (05.40 ora României).

Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat pentru agenția ATS că un avion a fost deturnat în timpul zborului și obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva, fără a oferi alte precizări. Compania Ethiopian Airlines a anunțat, la rândul său, că una dintre aeronavele sale a fost „constrânsă să se îndrepte” către Geneva. Toți pasagerii și membrii echipajului sunt nevătămați, a precizat compania etiopiană. Acestora li se acordă asistență medicală și psihologică pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost închis până la noi ordine.

Unii dintre pasageri sunt percheziționați și audiați, a precizat purtătorul de cuvânt. Autoritățile aeroportuare fac tot posibilul pentru a le găsi o cursă către Roma, destinația lor inițială. Pentru moment nu se știe care sunt revendicările exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informații însă, aceștia ar fi cerut azil politic în Elveția.