Un avion Carpatair a ratat aterizarea pe aeroportul Fiumicino din Roma

Apropo.ro / 03.02.2013, 11:30
Un avion Carpatair a ratat aterizarea pe aeroportul Fiumicino din Roma
16 persoane au fost rănite și spitalizate sâmbătă seara, după ce un avion cu 50 de persoane la bord, aparținând companiei românești Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă, pe Aroportul Rome-Fiumicino.

Conform presei italiene, în incident au fost rănite 16 persoane când avionul a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă. Doi dintre răniți, printre care și o româncă, se află în stare mai gravă.

Avionul, de tip ATR 72, care poartă culorile Alitalia și decolase de la Pisa (nord) la ora 18.15 GMT (20.15, ora României) având la bord 46 de pasageri și patru membri ai echipajului, se află pe iarbă și este ușor înclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anunțat pompierii și autoritățile portuare.

Cea mai grav rănită dintre cele trei persoanele spitalizate este o membră a echipajului român, în vârstă de 30 de ani, care a suferit traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, fără ca viața să îi fie pusă în pericol, potrivit presei. Altă persoană rănită grav acuza probleme la nivelul bazinului.

 

Cauzele accidentului sunt puse pe seama vântului puternic, dar nu sunt excluse erorile de pilotaj și chiar al turnului de control.
 
Citește mai multe detalii despre incidentul aviatic de la Roma, pe Mediafax.ro