Un avion de linie chinezesc, aproape de a fi lovit de o rachetă nord-coreeană

De: Marian Andrei / 06.03.2014, 16:30
Un avion de linie chinezesc, aproape de a fi lovit de o rachetă nord-coreeană
Purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean al apărării a declarat că un avion chinezesc de linie cu 220 de pasageri la bord a trecut marți prin traiectoria unei rachete nord coreene, fiind la un pas de a se întâmpla o tragedie.

Zborul CZ628, de pe ruta Narita (Japonia) – Shenyang (China) a intersectat marți,  la ora 4:24 pm, la o altitudine de 10.000 de metri, traiectoria unei rachete nord-coreene lansate fără niciun avertisment prealabil de Coreea de Nord la 4:17 pm.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Racheta ar fi putut lovi avionul în partea descendentă a traiectoriei sale”, a spus purtătorul de cuvânt Kim Min-seok . „Lansarea a fost un act neașteptat și imoral, neconform cu normele internaționale„, a mai spus Kim.

Kim a mai adăugat că Ministerul Apărării a notificat China, prin „canalele specifice” despre „apropierea” dintre traiectoria rachetei nord-coreeane și cea a avionului de pasageri.

Coreea de Nord a început lansările de rachete pe 21 februarie, odată cu exercițiile militare comune Statele Unite – Coreea de Sud, pe care regimul Kim Jong-un le-a catalogat drept repetiție pentru un război.

Kim a mai precizat ieri că, în ziua precedentă, Coreea de Nord a lansat alte șapte rachete, dintre care patru, care potrivit estimărilor, ar avea capacitatea să lovească Seulul.

La rândul său, Agenția nord-coreeană de Știri a anunțat, citând un oficial militar, că rachetele lansate au lovit „cu precizie” tintele propuse iar Coreea de nord are dreptul de a lansa rachete pentru auto-apărare și nu va renunța la arsenalul său nuclear de „descurajare” de dragul dialogului.