Un avion malaysian cu 298 de persoane la bord, doborât de o rachetă sol-aer în Ucraina

De: Carmen Ulian / 18.07.2014, 11:53
Un avion malaysian cu 298 de persoane la bord, doborât de o rachetă sol-aer în Ucraina
Un avion malaysian de pasageri având la bord 298 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbușit la frontiera dintre Ucraina și Rusia, în regiunea separatistă Donețk. Nu a supraviețuit niciun pasager.

Un avion malaysian de pasageri având la bord 298 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbușit la frontiera dintre Ucraina și Rusia, în regiunea separatistă Donețk. TOȚI PASAGERII AU MURIT. Avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, a anunțat un oficial american, citat de AFP. Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Ucraina „poartă responsabilitatea acestei tragedii teribile”.

Mesaje postate – dar șterse rapid – pe site-uri ale rebelilor și conversații interceptate de către serviciile ucrainene de securitate sugerau că avionul ar fi fost doborât din greșeală de către rebeli, care l-ar fi confundat cu un avion militar ucrainean.

În cazul în care această ipoteză – care este necesar să fie tratată cu prudență în contextul unui virulent război al dezinformării – se va confirma, poziția separatiștilor proruși și aliatului lor Vladimir Putin va fi slăbită în mod considerabil în fața comunității internaționale.

Însă, în opinia președintelui rus, Ucraina este cea care „poartă responsabilitatea acestei tragedii teribile”.

Citește mai multe detalii despre tragedia aviatică de la frontiera dintre Ucraina și Rusia, pe Mediafax.ro