Un băiat născut fără o ureche a primit una creată din propriile coaste

De: Gabriela Voicu / 07.11.2013, 15:30
Un băiat britanic de 10 ani care s-a născut fără urechea stângă din cauza unei boli, a primit una construită de medici chiar din coastele sale.

Alfie Hazell, un băiat  britanic de 10 ani care s-a născut fără urechea stângă din cauza unei boli, a primit una construită de medici din coastele băiatului.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Microsomia este o boală congenitală care afectează dezvoltarea părții inferioare a feței, în special urechile și gura, putând cauza și probleme respiratorii.

Alfie, înainte de operație

Chirurgii de la Great Ormond Street Hospital au construit urechea lui Alfie, iar mama băiatului spune că această procedură i-a schimbat viața, mai ales că el fusese mereu tachinat de alți copii din cauza aspectului fizic. O fetiță i-a spus chiar că o dezgusta felul în care arăta Alfie. 

Medicii le-au interzis părinților să accepte ca fiul lor să fie operat înainte de a împlini 9 ani, deoarece coastele lui trebuiau să ajungă la maturitate. 

Alfie, după operație

În aprilie 2011, copilul însuși a decis să accepte procedura, care implica două operații și presupunea remodelarea unei coaste pentru a crea urechea, adăugarea unui cartilaj și a pielii care le acoperă. Noua ureche este doar un artificiu și nu îl ajută pe copil să audă, pentru că s-a nascut fără canalul auditiv, dar peste câțiva ani va avea posibilitatea de a folosi un implant. 

Procedura atașării urechii a fost finalizată în luna martie a acestui an, iar Alfie a fost atât de fericit încât a vrut să fotografieze rezultatul și să le arate prietenilor.

Peste câțiva ani copilul ar putea fi supus și altor intervenții chirurgicale pentru corectarea formei maxilarului și a dinților.

Părinții lui Alfie au fost susținuti de două asociații caritabile în demersul lor de a-și ajuta copilul. Alfie are doi frați mai mici, Joseph (5 ani) și Toby (9 ani), care au avut grija de el în perioada recuperării. Băiatul va trebui să aibă grijă mereu să nu se rănească la ureche, pentru că ar putea apărea infecții, iar în cel mai rău caz ar avea nevoie de reconstrucție.