Un bărbat a înotat peste 2 km legat într-un sac (Video)

Apropo.ro / 27.09.2013, 12:00
Un bărbat a înotat peste 2 km legat într-un sac (Video)
Un bărbat în vârstă de 59 de ani din Bulgaria a încercat să traverseze un lac în timp ce era legat într-un sac.

Jane Petkov, 59 de ani, cunoscut drept „omul amfibie” în Bulgaria, a dorit să stabilească un nou Record Mondial, astfel că s-a lăsat legat fedeleș într-un sac, după care a încercat să traverseze înot lacul Orhid din Macedonia.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Până la acest moment, bărbatul a învățat tehnici speciale de respirație pentru timpul cât urma să stea în sac. Înainte de a intra în sac i-au fost legat mâinile și picioarele, iar după ce a intrat în sac a mai fost legat încă o dată.

Medicii care l-au examinat înainte de începerea probei au constatat că Jane suferă de anemie, iar acest lucru a făcut ca situația să devină mai periculoasă.

 

 

Chiar și așa, nimic nu l-a oprit pe bărbatul bulgar să intre legat în apa rece a Lacului Orhid și să înoate ca un delfin.

El a parcurs o distanță de peste 2 kilometri în 2 ore și 47 de minute. „Mai greu a fost în primul kilometru, apoi am prins puteri”, spune Jane.

„Dacă apa era mai caldă puteam să înot și 10 kilometri fără probleme”, a mai adăugat el.

jane

Toată scena a fost filmată de pe o barcă ce l-a urmat îndeaproape pentru a putea interveni în cazul în care Jane nu mai putea face față situației. Imaginile vor fi trimise celor de la Guiness records în vederea stabilirii noului record.