Un barbat a stat 10 ore pe o statuie, in semn de protest

Apropo.ro / 11.06.2009, 17:30
Un marocan de 30 de ani s-a cocotat pe o statuie, in semn de protest, pentru ca nu a fost platit de patronul sau.

In semn de protest fata de un patron italian care n-a mai vrut sa-l plateasca, un barbat a stat cocotat pe statuia lui Garibaldi, aflata in fata Garii Centrale a orasului Napoli, timp de peste 10 ore.

In varsta de 30 de ani, originar din Maroc, Aziz a lucrat o vreme ca pastor pentru un crescator de animale din Sicilia, care dupa ce s-a folosit de el, n-a mai vrut sa-l plateasca.

Negasind alt loc mai bun pentru a protesta in fata nedreptatii suportate, Aziz s-a urcat pe statuia lui Garibaldi din fata Garii Centrale din Napoli, de unde n-a mai vrut sa coboare timp de peste 10 ore. 

In tot acest timp, protestul marocanului – agatat intr-un echilibru precar de statuia de 15 metri sub soarele arzator si amenintand ca se-arunca -, n-a fost insa intampinat de locuitorii orasului cu prea multe semne de solidaritate: iritati de haosul dezlantuit, cativa “oameni de bine” l-au somat in repetate randuri sa coboare cu vorbe dulci precum “arunca-te de-acolo, numai da-te jos odata!”

Dupa ore in sir de tratative extenuante ale pompierilor si carabinierilor, Aziz a acceptat sa coboare, primind o sticla de apa si o tigara.

Â