Un barbat a trecut prin 25 de operatii pentru a-si sterge „semnele urii” de pe fata

Apropo.ro / 02.11.2011, 17:53
Byron Widner, liderul unei brigazi naziste din Statele Unite, a decis sa isi schimbe viata si a trecut prin 25 de operatii pentru a-si scoate tatuajele de pe fata, "semne ale urii" care ii exprimau convingerile.

Byron Widner, unul dintre cei mai violenti lideri ai brigazii naziste de „capete rase” (skinheads) Vinlanders, din Statele Unite, a inceput o viata noua dupa ce a trecut prin 25 de operatii pentru a-si scoate tatuajele de pe fata. „Semnele urii”, care reflectau convingerile barbatului, au fost indepartate pe parcursul a 16 luni.

Din cauza renumelui pe care si-l facuse si a aspectului infricosator, Bryon Widner, din Michigan, nu a reusit sa aiba o viata normala, gasirea unui job fiind o adevarata provocare pentru el. Acum insa, dupa ce a reusit sa scape de tatuajele de pe fata, incearca sa-si schimbe stilul de viata, alaturi de sotia sa, Julie, si de fiul lor in varsta de 4 ani, Tyrson.

Byron Widner a fost fondatorul brigazii naziste Vinlanders, iar Julia era membra a unei miscari similare. Dupa ce s-au casatorit, in 2006, si-au dorit o viata normala.

Byron a incercat mai multe variante de a scapa de tatuaje, apeland chiar si la substante acide. Cu timpul, a fost gasit un sponsor anonim dispus sa plateasca aproximativ 35.000 de dolari pentru interventile chirurgicale de care avea nevoie Byron, cu conditia ca barbatul sa se inscrie la scoala sau la diferite cursuri educative. Cand lucrurile pareau ca intra pe un fagas normal, familia Widner a fost nevoita sa se mute din Michigan in Tennessee, din cauza amenintarilor primite din partea activistilor pe care inainte ii sustinusera.

In prezent Byron are un loc de munca si va incepe cursurile la colegiul comunitar, alaturi de sotia sa. Chiar daca se simte inca vinovat pentru tot ce a facut gresit in trecut, exista si persoane care l-au iertat si il respecta pentru decizia de a se indrepta.