Un bărbat construiește cel mai mare buncăr din lume

De: Gabriela Voicu / 12.09.2013, 13:40
Un american din San Diego, proprietarul unei companii numite Vivos, intenționează să construiască cel mai mare buncăr subteran din lume.

Un american din San Diego, proprietarul unei companii numite Vivos, intenționează să construiască cel mai mare buncăr subteran din lume, care va avea suprafața de aproape 186.000 de metri pătrați. 

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Este vorba despre un adevărat complex, cu facilități precum spa, teren de golf, ring de dans, piscină, coafor și bar. Acesta va fi construit la aproape 40 de metri sub pământ și va fi „sigilat” cu uși din fier și beton.

Interiorul buncărului

Proiectul îndrăzneț a fost demarat în peșterile de calcar din Atchison, SUA.

„Să sperăm că nu va fi nevoie de el, dar dacă va fi, este neprețuit”, a declarat constructorul Robert Vicino pentru ABC News.

Planul buncărului

Antreprenorul, care descrie buncărul drept „un vas de croazieră subteran”, intenționează să-l inagureze „înainte de sfârșitul lumii pentru ca oaspeții să se bucure de facilități”. Acesta va fi cel mai mai mare buncăr din lume, având capacitate de 5.000 de locuri, Ocupanții vor putea locui acolo până la un an. 

O familie cu patru membri va trebui să plătească 20.000 de dolari pentru un loc în buncăr. Potrivit constructorului, aproximativ 10% din spațiu este deja ocupat, 25.000 de clienți fiind interesați să rezerve locuri.