Un bărbat invalid a detonat o bombă pe aeroportul din Beijing

De: Gabriela Voicu / 21.07.2013, 14:51
Un bărbat invalid a detonat o bombă pe aeroportul din Beijing
Un bărbat în scaun cu rotile a detonat o bombă artizanală în fața porții terminalului 3 al Aeroportului Internațional din Beijing.

O explozie puternică a avut loc ieri pe aeroportul din Beijing, China, la terminalul numărul 3, informează CNN.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 18.30 (13.30 ora României). Conform martorilor oculari, o persoană cu dizabilități a detonat mai multe dispozitive explozive pe care le avea asupra sa.

Televiziunea de stat chineză informează că bărbatul este, deocamdată, singurul rănit de explozie. El ar fi detonat praf de pușcă negru, folosit la fabricarea artificiilor, lângă terminalul de sosiri internaționale.

Terminalul 3 este una dintre cele mai moderne zone ale aeroportului, care a fost inaugurată în 2008, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vară.

Din primele informații, bomba ar fi fost confecționată chiar de atentator. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele pentru care individul a acționat astfel.

Potrivit martorilor, bărbatul a început să țipe înainte de a detona bomba și a declanșat-o când agenții de securitate s-au apropiat de el.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime și nu a provocat nicio perturbare a orarului curselor aeriene, iar atentatorul a fost transportat la spital. Acesta se numește Ji Zhongxing, are 34 de ani și este din provincia Shandong.