Un bărbat vrea să trăiască un an într-o cușcă cu lei

De: Gabriela Voicu / 14.03.2013, 15:30
Un bărbat vrea să trăiască un an într-o cușcă cu lei
Ucraineanul Alexander Pylyshenko iubește atât de mult leii încât și-a propus să trăiască într-o cușcă alături de aceștia.

Alexander Pylyshenko, proprietarul unei grădini zoologice din Zaporozhye, Ucraina, a anunțat că va petrece un an într-o cușcă, alături de doi lei adulți.

Scopul bărbatului este să strângă fonduri pentru a construi un centru în care aceste feline să fie îngrijite cum se cuvine.

Acest demers nu este o premieră pentru Alexander Pylyshenko, care în 2011 a stabilit un record în Ucraina după ce a petrecut 35 de zile într-o cușcă cu doi lei, timp în care a ajutat femela să aducă pe lume pui.

Din momentul în care a pășit în cușcă, iubitorul de animale a încercat să trăiască precum un leu, adică s-a hrănit cu carne crudă alături de animale și a dormit pe paie. El și-a amenajat acolo un duș și un closet pentru a nu fi nevoit să părăsească cușca.

De data aceasta, el va trăi alături de cuplul Samson și Katya, timp de un an, și și-a propus să gătească cât timp va sta în cușcă. Pylyshenko spune că leoaica s-a obișnuit să mănânce și mâncare gătită de el, preferând supa de ciuperci și roșiile cu maioneză.

Bărbatul speră că în urma acestui experiment va trezi simpatia iubitorilor de animale din lumea întreagă și că va strânge cel puțin 45.000 de dolari pentru a construi centrul pentru lei. Pentru a demonstra că totul va fi real, Pylyshenko se va filma și va transmite live pe site-ul său, homezoo.com.ua. El vrea de asemenea să scrie o carte despre lei și să realizeze portrete ale acestora, cât timp va locui cu ei în cușcă.