Un biolog roman este dat disparut in Noua Zeelanda

Apropo.ro / 04.01.2012, 11:34
Un biolog roman este dat disparut in Noua Zeelanda
Biologul roman Mihai Nagy Muncus din Alba Iulia, 33 de ani, a fost dat disparut in data de 2 ianuarie 2012, in Noua Zeelanda, dar autoritatile au suspendat deja cautarile, astazi (4 ianuarie).

Biologul roman Mihai Nagy Muncus, 33 de ani, se afla intr-o misiune de voluntariat in cadrul unui program de conservare al naturii derulat de Departamentul de Conservare (DOC) in Insula Raoul din Pacific (Noua Zeelanda). Mihai Muncus s-a alaturat echipei de biologi ca si voluntar in luna octombrie 2011. El a fost dat disparut in cursul zilei de 2 ianuarie.

Mihai Nagy (Facebook)

Cautarile incepute imediat dupa ce colegii sai voluntari i-au anuntat disparitia, luni, 2 ianuarie, 6.00 dimineata ora Noii Zeelande (duminica seara, ora 20.00, ora Romaniei) nu au dat niciun rezultat pana acum desi au fost mobilizate un avion si un elicopter. Colegii lui Mihai Muncus au cautat, de asemenea, pe intreaga zona de coasta a tarmului dar nu au avut succes. Cautarile au fost suspendate miercuri, 4 ianuarie.

Se presupune ca biologul roman ar fi fost surprins de un val pe tarmul insulei Raoul. Masina lui a fost gasita de catre echipa sa, in apropierea tarmului.

Ultima data, biologul a postat pe blogul personal pe 27 decembrie 2011. Sub titlul „Aventura in Pacific 8 – Proiectul Happy Hebe”, Mihai Nagy Muncus a scris despre o planta extrem de rara, cunoscuta sub numele de Hebe.

Pe profilul sau de Facebook, acesta a raspuns unei urari pentru Anul Nou chiar pe 31 decembrie, cu doua zile inainte de disparitia sa.