Un Boeing 767 a aterizat „pe burta” la Varsovia (Video)

Apropo.ro / 02.11.2011, 10:34
Un avion Boeing 767 care decolase din orasul american Newark, statul New Jersey, cu 230 de pasageri la bord, a efectuat o aterizare de urgenta pe Aeroportul International Frederic Chopin din Varsovia, Polonia, dupa ce a avut probleme la trenul de aterizare.

Dupa ce a survolat o ora deasupra Varsoviei, pilotii avionului companiei LOT au decis aterizarea aeronavei. Incidentul a fost transmis in direct de catre televiziunile poloneze, urmarind cum avionul atinge solul cu burta, inainte de a se opri.

Echipele de interventie pregatisera in prealabil pista cu o spuma speciala, pentru a preveni declansarea unui incendiu. Acestia au intervenit imediat dupa ce avionul s-a oprit stropindu-l cu apa si spuma.

Toti cei 230 de pasageri de la bord sunt teferi si in siguranta, iar presedintele polonez Bronislaw Komorowski a anuntat ca ii va decora pe membrii echipajului cu decoratii de stat: „Tuturor celor implicati vreau sa le spun multumesc din toata inima”.

Aeroportul din Varsovia a fost inchis, urmand ca zborurile sa fie reluate dupa ce autoritatile isi vor da acceptul.

Sa nu uitam ca in aprilie 2010, un avion guvernamental in care se afla o delegatie de la Varsovia, printre care si fostul presedinte polonez lech Kaczynski, s-a prabusit in Rusia, in conditii de ceata densa.

In acel accident, toate cele 95 de persoane de la bord si-au pierdut viata.