Un bolid de lux, avariat de… razele soarelui

De: Marian Andrei / 03.09.2013, 13:45
Un zgârie-nori aflat în construcție și situat în zona financiară a Londrei este "vinovat" de topirea unor părți din caroseria unui autoturism Jaguar parcat în apropiere, după ce razele soarelui au fost reflectate asupra autoturismului.

Martin Lindsay, proprietarul mașinii, povestește că joi după-amiază și-a parcat Jaguarul pe Eastcheap, iar când s-a întors, după două ore, a descoperit că elemente din caroseria autoturismului erau topite.

„Mă îndreptam spre locul unde parcasem și am văzut oameni făcând fotografii și am întrebat ce s-a întâmplat. Unul dintre fotografi mi-a zis «N-ai văzut mașina aia? Proprietarul nu v-a fi deloc încântat». Pur și simplu nu-mi venea să cred că se poate întâmpla așa ceva. Se putea întâmpla o tragedie. Trebuie să ia niște măsuri”, susține Martin Lindsay, adăugând că a găsit pe parbriz o hârtie din partea companiei, în care era rugat să-i contacteze.

Zgârie-norul „vinovat” de topirea Jaguarului

Dezvoltatorul clădirii de birouri și-a cerut scuze și a achitat daunele în valoare de 946 de lire.

Se pare că incidentul a fost provocat de combinația dintre forma zgârie-norului (care este curbat) și poziția în care a fost parcată mașina, exact în zona în care s-au concentrat razele soarelui reflectate de imobil.

EXemplu de reflexie solară într-o zonă unde nu ar trebui să fie

Până la terminarea investigației, autoritățile locale au decis, ca măsură de precauție, să interzică parcarea mașinilor pe trei locuri de parcare care sunt afectate de reflexia solară..