Un britanic a returnat o carte bibliotecii dupa 50 de ani

De: Marian Andrei / 08.03.2013, 11:30
Un britanic a returnat o carte bibliotecii dupa 50 de ani
David Black a profitat de o amnistie a amenzilor anunțată de Biblioteca de Arte Frumoase din Edinburgh, prin care a fost exonerat de plata penalizărilor care se ridicau la 2.762,55 lire sterline (aproximativ 3.100 de euro).

Blake, acum în vârstă de 60 de ani, a împrumutat cartea – o descriere a operei lui Goya scrisă de Xavier de Salas – pe 22 septembrie 1962, pe vremea când era elev.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Bărbatul, care acum este corespondent de presă pentru evenimente artistice, a povestit cum s-a întâmplat: „În prima fază, am uitat complet de carte. Mai târziu, se tot întâmpla să dau de ea și îmi propuneam să o restitui, dar niciodată nu am reușit”.

Black spune că atunci când a auzit de amnistie, s-a hotărâ instantaneu să returneze cartea, mai ales pentru „a vedea fața bibliotecarului”. El a mai spus că se bucură că a reușit să restituie cartea, pentru că acum nu mai are procese de constință și „poate dormi liniștit”.

Deși par o perioadă lungă de timp, cei 50 de ani trecuți de la împrumutarea cărții nu reprezintă un record, anul trecut un american restituind o carte bibliotecii din New York după… 55 de ani.