Un canadian a găsit o ciupercă comestibilă de 26 de kilograme

De: Marian Andrei / 13.07.2012, 11:40
Un canadian a găsit o ciupercă comestibilă de 26 de kilograme
Christian Therrien, un locuitor din provincia canadiană British Columbia, a găsit o ciupercă uriașă, care cântărește nu mai puțin de 26 de kilograme.

Therrien, care este renumit pe plan local pentru abilitățile sale de culegător de ciuperci, a făcut descoperirea în urma unei incursiuni făcute împreună cu fiul său, Sebastien, pentru a face rost de bunătăți.

„Doi ani de zile nu am mai fost la cules de ciuperci. Eram sătul. Dar anul acesta mi s-a facut poftă, așa că l-am luat pe Sebastien și am plecat. După ploile din ultima vreme ciupercile au crescut, dar sunt greu de depistat în iarba care are un metru înălțime, așa că era mai bine să fim doi inși”, a povestit Therrien.

„La un moment dat, l-am auzit pe tata chemându-mă.Când m-am apropiat nu am putut să fac altceva decât să mă uit la ea si să repet întruna… «Dumnezeule!»”, spune fiul său.

Cei doi au adus ciuperca acasă, s-au fotografiat cu ea, au cântărit-o, după care au decis să o ducă înapoi cu speranța că sporii ei vor se vor înmulți și anul viitor vor fi mai multe ciuperci uriașe în zonă.