Un căutător de aur amator a dat lovitura vieții: a găsit o pepită de aur de 5 kilograme!

De: Marian Andrei / 17.01.2013, 18:30
Un căutător de aur amator a dat lovitura vieții: a găsit o pepită de aur de 5 kilograme!
Australianul, care a dorit să rămână anonim, a facut descoperirea cu ajutorul unui detector de metale portabil performant, în afara orașului Ballarat, la 65 de km de Melbourne.

Pepita, care a fost certificată de Mining Exchange Gold Shop, a fost găsită ieri, într-o zonă în care prospecțiunile particulare sunt permise, la o adâncime de aproximativ 65 de centimetri.

Cordell Kent, proprietarul Mining Exchange Gold Shop, a declarat presei că „o mulțime de oameni cred că terenurile aurifere Victoria sunt «moarte» și nu se mai găsește nimic acolo, însă găsirea imensei pepite demonstrează contrariul„. „Această pepită a fost găsită într-o zonă în care foartă multă lume a făcut prospecțiuni, însă găsitorul a insistat și a fost recompensat pentru acest lucru”, a mai spus Kent.

O postare anonimă de pe Youtube prezintă pepita găsită ieri: aproximativ 22 cm lungime, 14 cm lățime și o grosime în punctul maxim de 4,5 cm.

„Avem în evidență peste 800 de căutători de aur, însă doar câțiva au reușit să găsească vreodată pepite mai mari de 100 de uncii (2,8 kilograme)”, a subliniat Kent, care a adăugat că valoarea pepitei găsite ieri, care cântărește 177 de uncii (5,01 kilograme) este mai mare de 300.000 de dolari australieni (236.000 euro).