Un cerșetor a găsit un sac cu bani și l-a predat poliției

De: Gabriela Voicu / 17.09.2013, 15:00
Un cerșetor a găsit un sac cu bani și l-a predat poliției
Un bărbat fără adăpost din Boston, SUA, a găsit un rucsac cu bani, cecuri și actele proprietarului, dar a decis să îl predea poliției.

Un bărbat fără adăpost din Boston, SUA, a găsit un rucsac cu bani, cecuri și actele proprietarului, dar a decis să nu se atingă de conținut și să îl predea poliției.

Polițistul Edward Davis l-a felicitat pe Glen James pentru onestitate. Acesta din urmă a declarat că „ar fi returnat banii în orice situație, chiar dacă ar avea nevoie de ei cu disperare”.

Cerșetorul, care a lucrat 13 ani la tribunalul din Boston, a găsit rucsacul la un centru comercial din cartierul Dorchester, sâmbătă după-amiază. El a anunțat imediat un polițist din zonă, care a verificat rucsacul și a găsit în el 2.400 de dolari cash, cecuri în valoare de 40.000 de dolari, pașaportul unui cetățean chinez și alte acte.

 

Bărbatul care a pierdut rucsacul a intrat apoi în posesia lui, dar a preferat să nu își dezvăluie identitatea. Se știe doar că este student în China și că venise în SUA pentru a vizita alt student din Boston.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

James, care nu și-a dezvăluit vârsta, a declarat că a rămas fără adăpost din 2005 și că în prezent locuiește la un centru din Boston. După ce a devenit popular în urma gestului pe care l-a făcut, multe persoane și-au exprimat dorința de a-l ajuta. El și-a pierdut slujba și casa în urma unui conflict cu șeful său.

De asemenea, bărbatul a recunoscut că i-ar fi greu să aibă o slujbă pentru că suferă de sindromul Meniere – o boală care cauzează vertijuri. El nu dorește să fie o povară pentru rudele sale și susține că oamenii de la centrul din Boston îl ajută suficient.