Un cerșetor devenit milionar i-a recompensat, cu bani, pe cei care l-au ajutat

De: Carmen Ulian / 23.10.2014, 09:00
Un cerșetor devenit milionar i-a recompensat, cu bani, pe cei care l-au ajutat
Un om de afaceri din China ce a fost cândva un om al străzii și-a arătat recunoștința față de cei care l-au ajutat atunci când avea nevoie.

He Rongfeng avea 17 ani și era nevoit să cerșească pe străzile din Taizhou din China, pentru a-și întreține familia. A dorit să se angajeze undeva, dar nu a avut șanse de reușită, astfel că a fost nevoit să apeleze la mila trecătorilor.

Abia avea ce să mănânce, nu avea nici încălțări, dar soarta i s-a schimbat în momentul în care a întâlnit-o pe femeia care urma să-și pună amprenta în viața lui.

Aceasta se numea Dai Xingfen și conducea un local împreună cu soțul ei. L-a luat pe He și cei doi amici cu care cerșea acesta le-a oferit un loc de dormit și o masă caldă. Le-a căutat locuri de muncă în alt oraș. Înainte de plecare, ea le-a dat bani și pentru drum și le-a spus că în viață nu contează câți bani ai, ci important este să ai un suflet bun.

milionar

Rongfen, acum în vârstă de 38 de ani, spune că încă aude acele cuvinte rostite de Dai. Peste ani, chinezul a ajuns să lucreze din greu și a devenit afacerist în industria de mobilier. A devenit un antreprenor de succes, iar acum ocupă poziția de chairman la o companie importantă.

Și cum nu a uitat sfatul celei care l-a ajutat cândva, He a decis să-i calce acesteia pe urme. A căutat localul deținut de Dai și i-a oferit ca dar de recunoștință suma de 160.000 de dolari. ”Dacă nu erau ei să mă ajute, eu nu eram astăzi unde sunt”, a spus chinezul afacerist. Femeia nu a dorit banii, dar s-a arătat fericită că el și-a amintit de ea. Atunci, He a gravat pe o placă ”Bunătatea cântărește cât un munte” și i-a făcut-o cadou.