Un chinez si-a construit un elicopter din lemn (Poze)

Apropo.ro / 10.08.2009, 16:02
Un tanar de 20 de ani din China si-a construit un elicopter realizat din lemn, cu exceptia motorului.

Un tanar din China si-a construit un elicopter realizat din lemn, cu exceptia motorului.

Fermierul Wu Zhongyuan in varsta de 20 de ani a realizat elicopterul de unul singur, folosindu-se de cunostintele sale de fizica, acumulate la scoala, dar si de informatiile gasite pe internet.

Lemnul folosit la realizarea aparatului de zbor este Elmul. Motorul de pe elicopter a apartinut unei motociclete, iar cabina a fost facuta din tevi de fier. Totul l-a costat pe tanarul chinez in jur de 1.600 de dolari.

Wu sustine ca aparatul sau poate ajunge pana la 792 de metri inaltime. Din motive ce tin de siguranta, Guvernul chinez i-a interzis sa mai zboare cu aparatul din lemn.

Wu Zhongyuan se declara intristat de decizia Guvernului, deoarece visul sau din copilarie era sa zboare deasupra muntilor fara a mai fi nevoie sa se catere pentru a ajunge in varf. "Am vrut sa merg la scoala pentru a invata cum sa construiesc un aparat de zbor", spune fermierul chinez.

elicopter din lemn

Wu Zhongyuan, creatorul elicopterului din lemn

elicopter

Fermierul Wu pregateste aparatul de zbor pentru o demonstratie aeriana

Wu Shuzai, de 66 de ani, a trecut prin aceeasi experienta ca si tanarul fermier. Acesta a reusit sa se inalte la inaltimea de 100 de metri sub privirile celor prezenti, cu un elicopter realizat tot din lemn.

 

Chinezul zboara cu un elicopter din lemn de pe tare.ro

Â