Un chirurg dependent de droguri a furat heroină din stomacul unui pacient

De: Marian Andrei / 13.08.2013, 15:00
Un chirurg dependent de droguri a furat heroină din stomacul unui pacient
Un chirurg care a furat heroină din stomacul unui cărăuș de droguri pe care îl opera a fost arestat și este pasibil de 15 ani de închisoare.

Poliția rusă din localitatea Bogotol din regiunea Krasnoyarsk, a prins doi iepuri dintr-o lovitură! Ducănd la spital un cărăuș de droguri pentru a-i extrage pe cale chirurgicală „încărcătura”, polițiștii au avut inspirația de a-l percheziționa pe chirurg după operație.

Astfel ei au constatat că acesta „pusese deoparte” 5 grame de heroină din cantitatea extrasă din stomacul traficantului. Mai mult, în momentul în care chirurgul a fost arestat pentru furt și posesie ilegală de narcotice, acesta era sub influența drogurilor.

Dependența de droguri a devenit o problemă socială în Rusia. În fiecare an, peste 100.000 de persoane cu vârsta între 14 și 35 de ani își pierd viața în urma consumului de droguri, potrivit Serviciului Federal rus de Control al Drogurilor.

Oleg Safonov, adjunct al serviciului, spune că 3 milioane de ruși se droghează regulat iar 6,5 milioane ocazional. Mai mult, circa 18 milioane de ruși s-au drogat cel puțin o dată în viață.