Un ciobănesc merge zilnic la Biserică, unde își așteaptă stăpânul decedat

Apropo.ro / 21.01.2013, 17:00
Povestea lui Ciccio, un ciobănesc german în vârstă de 12 ani, este cutremurătoare. Un câine care așteaptă în fiecare zi ca stăpânul său să revină acasă.

Câinele Ciccio a fost găsit pe stradă și adoptat de familia Lochi cu ani în urmă. S-a atașat de membrii familiei, dar îndeosebi de stăpâna casei Maria.

Din nefericire, Maria a decedat la vârsta de 57 de ani. Funeraliile au avut loc la Biserica Santa Maria Assunta din San Donaci, Italia. La ceremonie a participat și câinele ei, acum în vârstă de 12 ani.

ciccio

De la înmormântare, Ciccio vine zilnic la Biserica Santa Maria Assunta unde își așteaptă stăpâna. Cei prezenți spun că stă cuminte la slujbe și o așteaptă pe Maria să revină.

Uneori ai impresia că este un om, așa este de cuminte și ascultă slujbele, așezat aproape de altar. Stă acolo și încă așteaptă, în liniște„, declară o enoriașă.

Toată lumea îl iubește și nimeni nu se gândește să îl dea afară din Biserică. Câțiva dintre localnici și-au exprimat dorința de a-l adopta.

ciccio

Ciccio este unul dintre zecile de cazuri cu animale care așteaptă revenirea stăpânului. Câinele Capitan a trăit șase ani de zile la mormântul fostului său stăpân, sau câinele din Rusia care a păzit trupul neînsuflețit al partenerei sale, în urma unui accident de mașină, timp de o săptămână. Și lista continuă….