Un cip nou își trage energia din soare, căldură și vibrații

De: Dragos Tanase / 10.07.2012, 16:00
Un cip nou își trage energia din soare, căldură și vibrații
În curând, nu vom mai fi nevoiți să stăm cu ochii pe baterie, datorită unei invenții a cercetătorilor de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), care se poate reîncârca din mai multe surse.

Câți din voi, posesorii de smartphone-uri, reușiti să vă optimizați telefonul astfel încât să îl încărcați din două în două zile?

Este clar că tehnologia a evoluat foarte mult, în ultimii ani, însă am ajuns să deținem din ce în ce mai multe dispozitive electronice portabile, iar bateriile acestora lasă de dorit, fiind nevoiți să ne cărăm cu fel de fel de mufe și încărcătoare după noi.

S-ar putea ca în curând să nu ne mai facem probleme cu privire la baterii, deoarece un grup de cercetători de la MIT a creat un cip capabil să se alimenteze singur din trei mari surse, care ne înconjoară: soare, căldură și vibrații.

Pentru ca această inveție să funcționeze, cercetătorii au fost nevoiți să creeze un sistem de control extrem de sofisticat, care să se schimbe rapid între cele trei surse de alimentare, astfel încât să profite la maxim de acestea, iar randamentul să fie optim.

Energia extrasă din surse secundare de alimentare va fi stocată în diverși capacitori, pentru a fi folosită ulterior, dacă este nevoie.

Sperăm ca o astfel de invenție să fie aprobată de cine trebuie și în curând să profităm și noi de ea, ca să scăpăm de încărcatul zilnic al dispozitivelor portabile.