Un computer intr-un… stick USB!

De: Marian Andrei / 22.11.2011, 14:46
Un computer intr-un... stick USB!
Ultimul prototip al celor de la FXI Technologies este "ascuns" intr-un stick USB si cantareste numai 21 de grame. Tehnologia "Any Screen Computing" folosita de acesta permite transformarea oricarui televizor, laptop, telefon sau tableta intr-un display pentru acest microcomputer.

Motorul lui Cotton Candy este un procesor dual-core Samsung Exynos ARM la 1,2 GHz (identic cu cele folosite in Samsung Galaxy SII), partea de comunicatii fiind asigurata de reteaua wireless 802.11n si tehnologia bluetooth. Cotton Candy este prevazut la un capat cu un conector USB 2.0, iar la celalat cu o mufa HDMI.

Atunci cand este conectat la un televizor High Definition, foloseste portul HDMI pentru video, cel USB pentru alimentare si tehnologia bluetooth pentru comunicarea cu tastatura, mouse-ul si/sau tableta. Sistemul de operare Android 2.3 asigura o iesire video HD si este suficient de puternic pentru a rula filme HD preluate de pe Internet.

Cotton Candy in functiune, conectat la un dispozitiv HDMI

Daca este conectat la un PC sau Mac, putem lansa Androidul intr-o fereastra securizata, acesta ruland in paralel cu sistemul de operare „gazda”, cu care poate interactiona pentru schimb de date.

Dispozitivul este capabil sa se conecteze si la tablete sau smartphone-uri. Imaginati-va ce vor zice prietenii vostri atunci cand vor vedea ca rulati Android pe iPhone sau pe iPad!

Producatorii au anuntat ca intentioneaza sa porteze pe Cotton Candy si alte sisteme de operare adaptate pentru procesoarele ARM, cum ar fi Ubuntu sau Windows 8.

Prototipul nu are inca un pret stabilit, dar exista zvonuri ca, atunci cand va fi lansat pe piata, va costa sub 200 de dolari.