Un concert cu staruri, de la Foo Fighters la Demi Lovato, a marcat debutul mandatului lui Joe Biden

De: Ana Obretin / 21.01.2021, 10:45
Un concert cu staruri, de la Foo Fighters la Demi Lovato, a marcat debutul mandatului lui Joe Biden

Un concert cu staruri a marcat începutul președinției lui Joe Biden, cu recitaluri susținute de Foo Fighters, Katy Perry, Demi Lovato și Bon Jovi. Tema evenimentului nu a fost celebrarea, ci unitatea, cu omagii aduse eroilor din prima linie în lupta cu pandemia.

„Această zi este despre a fi martori la stabilitatea idealului nostru american”, a spus actorul Tom Hanks, gazda show-ului.

Bruce Springsteen a dat startul concertului, cu piesa „Land Of Hope and Dreams”, de pe scările Lincoln Memorial Lincoln din Washington. Versurile piesei, interpretată pentru prima dată în 1999, reflectă aspirațiile noii administrații de la Casa Albă: „Mâine va fi soare / Și tot acest întuneric, trecut”.

Tema unor noi începuturi a fost constantă. John Legend a cântat piesa „Feeling Good” a Ninei Simone, în timp ce Demi Lovato a interpretat un cover optimist al lui Bill Withers, „Lovely Day”, acompaniată de medici și asistente în uniforme. Foo Fighters a dedicat hitul „Times Like These” profesorilor care „s-au confruntat cu provocări fără precedent”, iar violoncelistul Yo-Yo Ma a interpretat o versiune simplă, dar emoționantă a piesei „Amazing Grace”.

În timpul concertului, Joe Biden a explicat că el și Kamala Harris – prima femeie și prima persoană de culoare care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA – „au vrut să se asigure că inaugurarea nu este despre ei, ci despre poporul american”.

Muzicienii care au participat la concert au fost prezentați de americani obișnuiți care au avut contribuții notabile în timpul pandemiei, precum o fetiță de opt ani din Wisconsin care a strâns 50.000 de dolari cu un stand virtual de limonadă pentru a-i oferi unor persoane fără posibilități.

Katy Perry a încheiat show-ul cu piesa „Firework”, în timp ce familia Biden stătea pe balconul Casei Albe, iar focurile de artificii explodau pe cer.

Miercuri, Lady Gaga a condus recitalurile muzicale de la ceremonia de învestire a președintelui Joe Biden, cu o interpretare îndrăzneață și clară a imnului național al SUA. Purtând o rochie cu o fustă amplă de un roșu sângeriu și o broșă uriașă în forma unui porumbel al păcii pe piept, vedeta pop a avut o interpretare demnă de Broadway a cântecului „The Star-Spangled Banner”.

Jennifer Lopez a cântat, de asemenea, la ceremonie, un mix din piesele „This Land is Your Land” și „America the Beautiful”, adresându-se și mulțimii în limba spaniolă: „Una nación indivisible con libertad y justicia para todos” (O națiune indivizibilă, cu libertate și justiție pentru toți). 

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga va cânta imnul național la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

FOTO: Profimedia Images