Un concurent a refuzat cuţitul de aur la ”Chefi la cuţite”: ”Nu vreau să o iau pe scurtătură.”

De: Cristiana Trifu / 21.11.2018, 12:27
Un concurent a refuzat cuţitul de aur la ”Chefi la cuţite”: ”Nu vreau să o iau pe scurtătură.”
Seară spectaculoasă la ”Chefi la cuţite”, în cea de-a opta ediţie a sezonului şase. Bucătari talentaţi s-au aventurat la bancul de lucru şi au demonstrat că pot pune gustul competiţiei în farfurie, căci multe dintre preparate au trecut în etapa următoare cu 3 cuţite.

Ovidiu Malişevschi a fost o adevărată surpriză pentru juraţi, chiar dacă experienţa sa propriu-zisă în gastronomie este de doar doi ani. Reţeta sa impecabilă de scoici Saint Jaques cu piure de anghinare i-a convins pe chefi că merită să facă parte din competiţie, iar pe chef Bontea că este demn de un cuţit de aur. Deşi concurentul a mărturisit de la început că şi-ar dori să lucreze alături de chef Dumitrescu, Sorin Bontea nu a ezitat şi i-a făcut propunerea la care toţi bucătarii visează. Deşi a avut ocazia de a accepta şi a merge mai departe cu acesta, tânărul a refuzat, motiv pentru care va continua competiţia în Bootcamp ca toţi ceilalţi candidaţi, cu speranţa că ar putea ajunge în echipa juratului său preferat: ”Nu vreau să o iau pe scurtătură. Nu îmi e frică să pierd.”, a mărturisit acesta încrezător.

Momentele de maximă tensiune au continuat în platoul ”Chefi la cuţite”, iar juraţii s-au bucurat de spectacolul audiţiilor pe nevăzute, unde concurenţi de toate meseriile s-au întrecut în gătit. Astfel, printrre candidaţii care au încercat să arate că au sarea şi piperul necesare pentru a face parte din competiţie s-au numărat un barman, un inginer de aviaţie, un agent de vânzări sau o coafeză. Cu o voce de trei cuţite şi un preparat pe măsură, Mona Şinatiu, cântăreaţă într-un cor de gospel, a reuşit să îi impresioneze pe chefi cu o reţetă italienească, dar şi cu personalitatea sa. Porţia sa de ravioli cu gălbenuş de ou a fost pe placul celor trei juraţi, iar arădeanca a obţinut cu uşurinţă un paşaport către etapa următoare. Un alt bucătar ce a trecut în etapa următoare fără emoţii este Andrei Balasz, concurent ce a venit special din Londra pentru a participa la ”Chefi la cuţite”. Plating-ul impecabil şi preparatul sofisticat i-au asigurat 3 cuţite din partea chefilor, iar tânărul a reuşit să demonstreze că pasiunea sa pentru bucătărie nu cunoaşte limite.

Printre zeci de preparate delicioase şi jurizări unice, un adevărat luptător a transmis o lecţie de viaţă chefilor, dar şi telespectatorilor, în ediţia de marţi seară. Marian Başa, un pictor cu un handicap la mâini, i-a impresionat pe chefi cu atitudinea sa pozitivă şi cu povestea sa demnă de un film. Pentru că nu îşi poate folosi mâinile, a gătit cu picioarele, cu aceeaşi pasiune cu care şi pictează: ”În bucătărie mă simt ca şi cum aş picta, mă joc cu texturi şi culori. Este un sentiment de creaţie şi de a deveni mândru prin produsul pe care îl prezinţi. Niciodată nu am ştiut cum este mai uşor, ca să ştiu ce înseamnă acum că e greu.”, a mărturisit acesta. Ca de obicei, chefii au jurizat farfuria fără să audă povestea şi mare le-a fost mirarea în momentul în care au aflat că Marian se află în spatele unui preparat extrem de elaborat: ”Ce scuză au ceilalţi?!, se întreba chef Dumitrescu, în vreme ce chef Scărlătescu rămăsese fără cuvinte. Cu două cuţite, concurentul a mers mai departe în concurs şi a marcat o jurizare memorabilă, pe care maeştrii ”Chefi la cuţite” nu o vor uita curând.

Tot aseară, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu s-au luptat pentru bonusul cu numărul 8, încercând să o impresioneze pe chef Loredana Filip cu umpluturi delicioase. Cele trei farfurii au fost spectaculoase, motiv pentru care jurizarea nu a fost simplă, însă desertul specific italian pregătit de chef Bontea, canoli cu chips de ciocolată şi fistic, i-a asigurat câştigul: ” Jurizările astea aduc avantaje periculoase doar unui singur om!”, afirma chef Dumitrescu. Astfel,

lider în clasamentul bonusurilor, acesta a mai adăugat o cartolină extrem de valoroasă, ce îi permite să schimbe un concurent din echipa sa, cu un altul dintr-o echipă adversă, până în ultimul battle. Vestea nu le-a picat foarte bine colegilor săi, căci Sorin Bontea deţine o altă amuletă similară şi va avea posibilitatea de a face două schimburi în confruntările sezonului 6, în cazul în care îşi va dori: Am voie să nu mai gătesc, să mă retrag? Sunt prietenii mei şi nu mai vorbesc cu mine de două zile.”, afirma acesta amuzat la finalul probei.

Pentru că show-ul pare că se apropie cu paşi repezi de proba de Bootcamp, şi săptămâna viitoare juraţii vor căuta cei mai talentaţi bucătari, în două ediţii noi ale celui mai iubit show culinar, luni şi marţi, de la 20:00, pe Antena 1.