Un copil cu două capete a fost născut în India

De: Gabriela Voicu / 26.07.2013, 16:30
Un copil cu două capete a fost născut în India
O femeie a adus pe lume un copil cu două capete, într-un spital din India. Testele complete au arătat că este vorba, de fapt, despre doi băieți gemeni cu un singur trup.

O femeie a adus pe lume un copil cu două capete, într-un spital din India.

Testele complete au arătat că este vorba, de fapt, despre doi băieți gemeni cu un singur trup, potrivit CBS NEWS.

Copiii au venit pe lume într-o maternitate din Jaipur, Rajasthan, au sistem nervos separat, dar și oasele spatelui sunt distincte, însă se unesc sub pelvis. De asemenea, gemenii au în comun coastele și centura scapulară.

Medicii cred că pot salva viețile celor doi băieți.

Brittany și Abigail Hensel

Dr. S.D. Sharma, Directorul medical de la Spitalul J.K. Lone, unde sunt internați gemenii și mama lor, spune că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales la băieți, și sunt cunoscute în lumea medicală sub denumirea Dicephalic Parapagus. Este primul caz înregistrat în Rajasthan și al doilea în India.

De cele mai multe ori, copiii cu Dicephalic Parapagus se nasc morți și sunt fete. Dar există și excepții: două gemene din Minnesota, Brittany și Abigail Hensel (22 de ani) sunt un exemplu că gemenii cu un sigur trup pot supraviețui, chiar dacă împart un ficat, un colon, trei rinichi, o vezică  biliară, un organ genital, un pelvis și două picioare.

 

Tags: