Un cumpărător fanatic

Apropo.ro / 04.02.2008, 00:00
Un cumpărător fanatic
Dacă săptămînile trecute v-a înspăimîntat mulţimea furioasă din magazine, care îşi umplea pungile cu… solduri, aflaţi că nu numai la noi se practică sportul acesta. Numai că cei cu bani foarte mulţi, pe care o aventură printre rafturi nu-i mai satisface, s-au orientat către achiziţii cu parfum de celebritate cel puţin bizare, dacă nu de-a dreptul stupide.

Sutienul Madonnei
Un colecţionar avid şi, probabil, un mare fan al cîntăreţei, şi-a adjudecat faimosul sutien cu cupe în formă de con, creat de Jean-Paul Gaultier special pentru Madonna şi purtat de aceasta în turneul “Material Girl”. Micul moft l-a costat fix un milion de lire sterline.

Şuviţa lui John Lennon
Recent, Betty Glasgow, o stilistă renumită pentru clientela ei, a vîndut, în cadrul unei licitaţii în West Sussex, o şuviţă de păr aparţinînd fostului membru al formaţiei Beatles, care nu mai e printre noi de aproape 30 de ani. Pentru cele cîteva fire de păr, noul proprietar a semnat un cec de 24.000 lire sterline.

Mătreaţa lui George Harrison
Aceeaşi Betty Glasgow, coafeza starurilor, a vîndut pentru 6500 lire sterline o fotografie cu autograf pe care fostul membru The Beatles i-a dăruit-o personal. Acesta se semnase, dezinvolt, George “Mătreaţă” Harrison.

Peruca lui Frank Sinatra
Suma plătită pentru părul lui Sinatra nu prea se compară cu cea obţinută de şuviţa lui Lennon. Obiectul în cauză e, la urma urmei, un fals, dar faptul că a poposit cîndva pe chelia artistului a convins un excentric să scoată din cont 2000 de lire sterline.

Rochia lui Geri Halliwell
În 1997, la Brit Awards, Ginger Spice a făcut senzaţie cu o rochie pe care era imprimat steagul Marii Britanii. La un moment dat, a decis s-o vîndă la licitaţie, iar banii obţinuţi – 41.000 lire sterline – i-a donat unei cauze umanitare.

Pîinea prăjită a lui Justin Timberlake
Cînd o felie de pîine uşor rumenită, din care ciugulise delicat sexosul cîntăreţ, a apărut pe eBay, fanii au fremătat de poftă şi au început să liciteze. 1500 lire sterline a fost suma cu care s-a achiziţionat pesmetul a cărui singură vină era că purta amprenta dentară a lui Timberlake.

Umeraşul lui Elvis Presley
Banalul obiect – pe care au stat hainele în care a fost înmormîntat Regele – n-a atîrnat prea mult în cadrul licitaţiei. Acum, e la loc de cinste în colecţia unui fan, căruia preţul de 7500 lire sterline i s-a părut un chilipir.

Patul căţelului lui Ozzy Osbourne
Cîndva, Elton John le-a făcut cadou lui Ozzy şi soţiei acestuia, Sharon, un pătuţ ca de păpuşi în care să se tolănească patrupedul familiei. Scos la licitaţie, acesta s-a vîndut imediat pentru suma de 1150 lire sterline.

Formele lui Marilyn Monroe
Rochia albă, supermulată, pe care actriţa a purtat-o, fără nimic pe dedesubt, cînd i-a cîntat preşedintelui Kennedy “Mulţi ani trăiască!” (1962), a fost vîndută 37 de ani mai tîrziu pentru mai mult de jumătate de milion de lire sterline.