Un cuplu din China și-a „vândut” fiica pentru un iPhone

De: Mihaela Enache / 18.10.2013, 17:30
Un cuplu din China și-a „vândut
Un cuplu de tineri chinezi se confruntă cu pedeapsa penală pentru că și-a „vândut" fiica și a folosit o parte din veniturile primite pentru a cumpăra un iPhone Apple.

Procurorii din Shanghai au adus acest caz împotriva cuplului pentru trafic de ființe umane după ce aceștia au pus un anunț online ilegal pentru a da spre adopție pe al treilea copil și au acceptat bani pentru acesta.

Anchetatorii au descoperită că mama, al cărui nume nu a fost dat, a folosit banii pentru a cumpăra un iPhone, pantofi de sport high-end și alte produse, tot online.

Produsele Apple sunt foarte populare în China, unde un adolescent și-a vândut un rinichi și a folosit banii pentru a cumpăra un iPhone și un iPad, într-un incident raportat anul trecut.

Cuplul a spus însă poliției că a vrut ca fata să aibă o educație mai bună decât își puteau permite, deoarece aveau deja doi copii.

„Oferirea copilului nu a fost pentru obținerea de beneficii, ci pentru a oferi copilului garanții mai bune”, a spus unul dintre soți.

Rapoartele media ale Shanghaiului nu a dat suma pe care cuplul a primit-o, dar anunțul lor online făcea referire la 30.000 de yuani și 50.000 de yuani (4900 de dolari și 8200 de dolari).