Un cutremur submarin de 6 grade s-a produs în estul Indoneziei

Apropo.ro / 25.06.2007, 18:33
Un cutremur submarin de 6 grade s-a produs în estul Indoneziei
Un cutremur submarin cu magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter s-a produs luni în estul Indoneziei, fara a fi înregistrate pagube materiale sau riscul de tsunami, a declarat un oficial din cadrul Agentiei pentru Meteorologie si Geofizica, citat de Reuters. Epicentrul seismului se

Un cutremur submarin cu magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter s-a produs luni în estul Indoneziei, fara a fi înregistrate pagube materiale sau riscul de tsunami, a declarat un oficial din cadrul Agentiei pentru Meteorologie si Geofizica, citat de Reuters.

Epicentrul seismului se situeaza la 45 de kilometri nord-vest de Labuhanbajo, în provincia estica Nusa Tanggara, din insula Sumba, la o adâncime de 181 kilometri, a precizat un analist din cadrul agentiei.

Cutremurele sunt frecvente în Indonezia, a patra tara din lume dupa numarul de locuitori. Cele 17.000 de insule ale arhipelagului sunt asezate de-a lungul unei centuri cu intensa activitate seismica, o parte dintre ele formând Cercul de foc al Pacificului.

Mediafax