Un designer a creat o casă din două cearșafuri

De: Gabriela Voicu / 08.07.2013, 15:30
Tânăra artistă Tanya Shukstelinsky a propus un nou tip de locuință urbană ieftină, realizată din două cearșafuri suspendate.

Tânăra artistă Tanya Shukstelinsky a propus un nou tip de locuință urbană ieftină, realizată din două cearșafuri suspendate.

Tanya, care a creat locuința în cadrul proiectului Cocoon, o descrie ca fiind „un spațiu de locuit temporar pentru nomazii urbani”. Practic, cele două cearșafuri suspendate au fost cusute în așa fel încât sa formeze scări și camere, permițându-le ocupanților să se miște în diferite feluri.

Casa din cearșafuri

Studenta de la Bezalel Academy of Arts and Design din Ierusalim a inventat acest proiect pentru lucrarea de absolvire. 

„Anul trecut, în timpul unui curs numit Cocoon, studenții au fost rugați să creeze un spațiu privat într-o zonă publică. Eu am venit cu ideea de a realiza o casă din două cerșafuri cusute, în care ocupantul se poate mișca în voie ca și când ar merge dintr-o camera în alta”, a explicat studenta.

Planul casei

Conceptul ar putea fi dezvoltat pentru a realiza locuințe minimaliste în zone urbane scumpe, cu densitate mare de locuitori, potrivit declarațiilor Tanyei. Ea consideră și că integrarea tehnologiei în materiale „inteligente” poate face ca locuințele temporare să fie și confortabile.