Un designer vrea să dea naștere unui rechin

Apropo.ro / 22.05.2013, 15:00
Un designer vrea să dea naștere unui rechin
Pe măsură ce populația la nivel global crește, un designer crede că a găsit soluția pentru supraviețuire.

Designerul Ai Hasegawa din Japonia a venit cu o idee ce stârnește controverse, însă dorința ei este aceea de a rezolva problemele cu mâncarea la nivel global.

Ai Hasegawa se gândește la faptul că femeile ar putea da naștere la diferite specii de animale, pe care ulterior să le consumăm.

Cel mai recent proiect al său poartă numele de „Vreau să produc un rechin” ce vine ca soluție la criza mâncării de pretutindeni.

Ea susține că ar exista posibilitatea ca într-o zi rasa umană să poată da naștere unor specii de animale pe care să le mâncăm. Creșterea unui copil nu este un lucru ușor, după cum concluzionează designerul în vârstă de 33 de ani, astfel că nașterea unui animal ar simplifica lucrurile și le-ar îmbunătăți.

uter

„Trebuie să supraviețuim. Suntem genetic predispuși să creștem copii pentru a ne transmite genele mai departe următoarei generații, dar trăim într-o eră în care ne luptăm să supraviețuim, iar creșterea unui copil devine din ce în ce mai dificilă”, spune Ai.

„De asemenea, noi trebuie să ne hrănim și de ce nu am putea da naștere unui animal care să ne ajute să supraviețuim pentru a preveni dispariția speciei noastre”, mai spune designerul japonez.

Deși în prezent ideea ei nu se poate pune în aplicare, Ai speră că viitorul apropiat va rezolva și această problemă. „Uterul are exact mărimea potrivită unui fetus. Am discutat cu un ginecolog despre cum și-ar putea modifica uterul mărimea. Cred că uterul ar putea ține loc unui acvariu sau incubator”, a mai declarat Ai.

În ce privește dorința ei de a da naștere unui rechin, Ai susține că acest animal de pradă acvatic este cel mai compatibil cu uterul, cel puțin după ultimile cercetări în domeniu.

Rechinul este pe cale de dispariție, iar Ai, care adoră carnea lui, se simte vinovată ori de câte ori îl servește la masă. „După ce naști rechinul, acesta poate fi eliberat în apă”, a mai spus designerul Ai.

Dacă ar fi ca ideea lui Ai Hasegawa să devină realitate, tu ai dori să devii părinte pentru…..?