Un diamant albastru a fost vândut la licitație pentru o sumă-record

De: Gabriela Voicu / 03.12.2012, 15:30
Un diamant albastru a fost vândut la licitație pentru o sumă-record
Un diamant albastru de mărimea unei migdale a fost vândut la licitație, miercuri, pentru un preț-record, de Casa Sotheby's.

Un diamant albastru a fost vândut, miercuri, în cadrul unei licitații, pentru 10,86 milioane de dolari, un preț-record pentru acest tip de diamant, a anunțat Casa Sotheby’s.

Bijutierul Laurence Graff a licitat prin telefon și a cumpărat piatra prețioasă, al carei preț de vânzare fusese estimat inițial la 3,4 – 4,5 milioane de dolari.

Diamantul cântărește 10.48 carate, are mărimea unei migdale și provine din mina Cullinan, din Africa de Sud, detinută de Petra Diamonds.

În cadrul licitației au mai fost vândute piese semnate de designeri de top, inclusiv Bulgari, Harry Winston, Cleef & Arpels Van.

O brățară Cartier, realizată în anii ’20 pentru Regina Victoria Eugenia (1887-1969), bunica regelui Juan Carlos, a fost vândută pentru 3,5 milioane de dolari. Cumpărătorul a fost un colecționar privat european.

Singura bijuterie care valorează mai mult decât această bijuterie este o brățară Cartier în formă de panteră, din 1952, care făcea parte din colecția Ducesei de Windsor. Aceasta a fost vândută prima dată în 1987, iar a doua oară în urma cu doi ani, pentru 7 milioane de dolari.