Un dinozaur, animal de casa

De: Manuela Stoicescu / 08.03.2008, 11:00
Una dintre marile dorinte ale umanitatii s-a indeplinit in sfarsit: primul animal de casa electronic s-a nascut in sanul unei companii americane numite Ugobe.

Una dintre marile dorinte ale umanitatii s-a indeplinit in sfarsit: primul animal de casa electronic s-a nascut in sanul unei companii americane numite Ugobe Life Forms, sub forma unui dinozaur extrem de dragalas.

Robotul se numeste Pleo iar creatorii sai, o echipa de designeri si oameni de stiinta care opereaza in zona confluentei dintre viata si tehnologie, s-au gandit sa se intoarca in preistorie pentru realizarea animalutului. Drept inspiratie le-a servit Camarasaus din Jurasic, insa Pleo este mult mai dragut. Cele 14 articulatii si 38 de senzori ii asigura o miscare fluida, naturala iar sentimentele sale nu sunt deloc de neglijat in cazul in care va hotarati sa-l adoptati,

Invata repede iar daca cineva se poarta urat cu el se intristeaza la fel de repede. Danseaza pe muzica si este la fel de loial ca un catelus. Ca oricare alt organism viu, Pleo poate sa stranute, sa tuseasca si sa dea din coada de bucurie. Cand ii e foame, stomacul lui Pleo va scoate aceleasi sunete pe care le auzim de la al nostru.

Pleo va fi disponibil in Europa din luna iunie, pretul sau pornind de la 230 lire sterline.

_______________________________

Trimite urari de Martisor prin FREE SMS