Un „Dorel” australian a intrerupt o transmisie NASA

De: Marian Andrei / 06.06.2012, 16:00
Un
Transmisia live a trecerii planetei Venus prin dreptul Soarelui pentru NASA a fost întreruptă de către un muncitor australian de la Drumuri, care a secționat, din greșeală, fibra optică prin care se făcea transmisia.

Efectuarea transmisiei acestui eveniment din orășelul Alice Spring din Australia a fost motivată de NASA prin prisma vizibilității perfecte și prin faptul că, de acolo, se puteau vedea toate fazele trecerii lui Venus prin dreptul Soarelui.

Potrivit reprezentantului Universității din Columbus, între sute de miii și câteva milioane de spectatori ar fi urmărit acest fenomen ceresc, „care se produce o dată în viață„.

Din nefericire, „priceperea” muncitorului australian a lăsat fară conexiunea de internet aproximativ 2.000 de locuințe, dar și aparatura care trebuia să transmită evenimentul.

Deși compania de internet a remediat în timp record defecțiunea (aproximativ jumătate de oră), transmisiunea nu a mai putut fi reluată în bune condiții, oamenii uitându-se timp de mai multe ore la niște ecrane negre.

Următoarea trecere a planetei Venus prin dreptul Soarelui va avea loc peste 105 ani iar speranța amatorilor de astfel de evenimente este că, la acea dată, „Doreii” vor fi mult mai instruiți și nu vor mai face astfel de greșeli.