Un eseu …si a marcat!

Apropo.ro / 01.06.2007, 10:29
Un eseu ...si a marcat!
Chiar daca nu stia exact ce inseamna sa lucrezi intr-o multinationala, si-a depus dosarul, impreuna cu colegii din doua generatii de absolventi, pentru una dintre primele burse de training oferite de o multinationala in Romania. Si, pentru ca viata iti rezerva cateva momente speciale

Chiar daca nu stia exact ce inseamna sa lucrezi intr-o multinationala, si-a depus dosarul, impreuna cu colegii din doua generatii de absolventi, pentru una dintre primele burse de training oferite de o multinationala in Romania. Si, pentru ca viata iti rezerva cateva momente speciale ce pot sa-ti schimbe intreaga existenta, acel dosar i-a hotarat viitoarea cariera.

„Am avut si sansa, asta e adevarul”, spune din start Bogdan Boteanu, unul dintre primii patru finalisti ai bursei ING in Romania. Acum, la 10 ani distanta de clipa in care si-a depus eseul si dosarul pentru bursa ING si dupa ce a trecut prin multe functii si departamente in prima banca straina sosita in Romania, Boteanu este director executiv si Head of Wholesale Banking Clients.

Concursul

Bursa de la ING a inceput-o inainte de absolvirea Academiei de Studii Economice, in 1997. „Cred ca totul s-a petrecut printr-un concurs de imprejurari”, povesteste Boteanu. Ca orice tanar absolvent, a inceput sa se duca la interviuri pentru angajare. „Am trecut de cateva interviuri preliminare la o multinationala si, cand am ajuns la interviul final cu managerul general, desi eram foarte stapan pe cunostintele mele, m-am blocat complet, n-am putut sa spun absolut nimic din cauza emotiilor si, bineinteles, n-am fost acceptat”, isi aminteste actualul executiv.

Pe considerentul „practica este mama invataturii”, s-a hotarat ca este timpul sa „exerseze situatia” si sa se duca la cat mai multe interviuri. Asa a ajuns sa faca un eseu si sa-si depuna dosarul, alaturi de colegii din doua promotii, pentru bursele pe care le oferea ING. „Era primul an cand perioada de studii s-a redus de la cinci la patru ani si am absolvit doua generatii in acelasi timp, deci concurenta era foarte serioasa”, povesteste Boteanu. Dintre toate dosarele au fost opriti 15 – 20 de oameni pentru interviuri, printre care si Bogdan Boteanu. De data aceasta s-a descurcat mult mai bine si a fost selectionat, alaturi de alti trei colegi, pentru un an de Management Trainee in structurile ING.

„Norocul meu a fost ca m-am mai dus la interviu foarte relaxat. Am depus dosarul fara prea mari asteptari si, sincer, nici nu eram convins ca vreau sa lucrez intr-o banca – de fapt, nu stiam ce se intampla intr-un grup bancar, asa ca nu am simtit nicio presiune”, admite Boteanu, care mai spune si ca proverbul ce spune ca atunci cand iti doresti ceva cu ardoare, atunci nu se intampla, iar cand nu esti convins ca este o prioritate, reusesti fara emotii, este cat se poate de adevarat.

Un vis abstract

Actualul sef al diviziei de clienti corporativi ai ING nu se fereste sa spuna ca, indiferent cat esti de pregatit pentru un post sau cat de mult esti dispus sa muncesti pentru a-l obtine, fara un dram de sansa s-ar putea sa nu ajungi sa-ti implinesti visul.

[…]

Citeste mai mult in