Un etiopian susține că are 160 de ani

De: Gabriela Voicu / 17.09.2013, 16:00
Un etiopian susține că are 160 de ani
Dhaqabo Ebba, un fost fermier din Etiopia, afirmă ca are 160 de ani și că își amintește de invazia armatei italiene în țara sa, din 1895.

Dhaqabo Ebba, un fost fermier din Etiopia, afirmă că are 160 de ani și că își amintește de invazia armatei italiene în țara sa, din 1895, potrivit Daily Mail.

Dacă afirmațiile sale sunt adevărate, Ebba ar fi cel mai bătrân om din lume. Totuși, etiopianul nu deține un certificat de naștere sau alte documente care să îi confirme vârsta.

„În perioada în care Italia a invadat Etiopia, eu aveam două soții, iar fiul meu era suficient de mare pentru a duce vitele la păscut”, a relatat Ebba.

Dhaqabo Ebba

De asemenea, el își amintește că în copilărie a mers călare opt zile până la capitala țării, Addis Abeba. În prezent, o astfel de călătorie durează câteva ore.

Dacă afirmațiile lui Ebba vor fi confirmate de medici, el va bate recordul mondial, depășind-o pe japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, care acum este considerată cea mai vârstnică persoană din lume.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Mai mult, etiopianul va deveni cea mai vârstnică persoană care a trăit vreodată. În prezent, acest titlu îi aparține lui Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Potrivit Daily Mail, în Japonia locuiesc circa 50.000 de persoane cu vârste peste 100 de ani.