Un film de Oscar are premiera in Romania

De: Dragos Tanase / 10.01.2008, 10:58
Un film de Oscar are premiera in Romania
Propunerea Cehiei la Oscarurile din 2008, "I Served the King of England/In slujba regelui Angliei" are premiera in Romania pe 11 ianuarie.

Propunerea Cehiei la Oscarurile din 2008, I Served the King of England/In slujba regelui Angliei” este o noua adaptare semnata de Jiri Menzel, regizorul ceh care in 1967 castiga Oscarul pentru ,,Cel mai bun film strain”, cu pelicula ,,Closely Watched Trains/Trenuri bine pazite”.

“In slujba regelui Angliei” prezinta aventurile unui om ambitios, de o verticalitate rara, care isi doreste doar doua lucruri de la viata: sa fie bogat si sa ajunga un hotelier de succes.

Ascensiunea si decaderea burlesca a lui Jan Dite, un chelner din Praga primei jumatati a secolului trecut, sunt surprinse intr-o maniera marca Jiri Menzel.

In momentul in care Jan se casatoreste cu o profesoara de sport nazista, viata lui se complica si mai mult, reusind sa starneasca dispretul cehilor si sa se lase cu greu tolerat de germani.

Pelicula este o adaptare a romanului ceh semnat de Bohumil Hrabal, un film care a ajuns la performanta de a castiga o multitudine de premii:

– Leul de Aur, premiu pentru ,,Cel mai bun regizor”, acordat lui Jiri Menzel

– ,,Cel mai bun actor intr-un rol secundar”, pentru actorul slovac Marian Huba

– ,,Cea mai buna imagine”, pentru Jaromir Sofr

– ,,Cel mai bun poster de film”

– ,,Cel mai bun film”.

De vineri, 11 ianuarie, cinefilii pot urmari, in premiera pentru Romania, filmul “In slujba regelui Angliei” distribuit de de MediaPro Distribution, numai la Hollywood Multiplex.