Un film „pierdut” al lui Stanley Kubrick va ajunge pe marile ecrane

De: Ana Obretin / 10.02.2021, 11:20
Un film

Un film noir bazat pe un scenariu descoperit în arhiva regizorului Stanley Kubrick după decesul acestuia, cu titlul „Lunatic at Large”, este în dezvoltare și va fi lansat pe marile ecrane.

Producătorii Bruce Hendricks și Galen Walker au cumpărat drepturile asupra thrillerului, iar producția ar putea începe anul viitor.

„Posibilitatea de a aduce pe ecrane un proiect marca Stanley Kubrick după atâția ani este un vis devenit realitate. Așteptăm cu nerăbdare să realizăm un film care să corespundă stilului și viziunii sale unice „, a spus Walker într-un comunicat.

Proiectul este unul dintre cele trei scenarii găsite în arhivele lui Kubrick după moartea sa. Kubrick, care a colaborat cu scriitorul și scenaristul Jim Thompson la textul de 70 de pagini, intenționase să regizeze acest film la un moment dat.

Nu se cunosc mai multe detalii, dar filmul va fi produs de companiile Emerald Bay Entertainment și FineLine Media, potrivit The Hollywood Reporter.

Stanley Kubrick (1928 – 1999) a fost regizor și scenarist, iar filmele sale se caracterizează printr-un stil vizual dramatic, o atenție extremă la detalii și o perspectivă detașată, adesea ironică sau pesimistă. Creatorul de film american a fost aproape la fel de cunoscut pentru stilul său de viață exclusivist în mediul rural englezesc, cât și pentru abordarea sa minuțioasă în ceea ce privește documentarea, scrierea, filmarea și montajul filmelor sale rare, dar controversate, printre care s-au numărat “2001: A Space Odyssey”, pentru care a primit premiul Oscar în 1969, “A Clockwork Orange”, “Full Metal Jacket” și “Eyes Wide Shut”.

CITEȘTE ȘI: Fotografii realizate de regizorul Stanley Kubrick, înainte de a deveni celebru 

Foto: Profimedia Images