Un francez devine prima persoană cu handicap care a făcut parașutism deasupra Muntelui Everest

De: Mihaela Enache / 31.10.2013, 14:30
Un francez devine prima persoană cu handicap care a făcut parașutism deasupra Muntelui Everest
Un francez cu scleroză multiplă a devenit prima persoană cu handicap care s-a dat cu parașuta deasupra Muntelui Everest.

Marc Kopp, din Longwy, estul Franței, suferă de boala degenerativă care îi atacă sistemul nervos central, afectând capacitatea creierului de a comunica cu corpul.

Potrivit New York Daily News, după încheierea provocării, Kopp a declarată că speră ca acțiunea sa să îi inspire și pe alții care suferă de boală.

În vârstă de 55 de ani și utilizând în mod normal un scaun cu rotile, Kopp s-a aruncat din avion de la 32.800 de metri deasupra Everestului, în tandem cu prietenul său Mario Gervasi, parașutist campion.

Kopp a spus că mereu și-a dorit aventură în viața lui, la fel ca Tintin, persona belgian de benzi desenate. El a fost apoi preluat de un centru medical din Kathmandu, Nepal, unde medicii l-au cercetat pentru posibile leziuni. A fost sfătuit să rămână în pat tot restul zilei.

Kopp a descris pregătirea pentru salt ca fiind „foarte dureroasă” și a spus că tot corpul i-a transmis o stare de disconfort. El a practicat echitație mai multe ore pe zi în fiecare zi pentru a se pregăti de saltul cu parașuta.