Un girocopter s-a prăbușit în județul Harghita, iar pilotul a murit

Apropo.ro / 26.09.2015, 14:00
Un girocopter s-a prăbușit în județul Harghita, iar pilotul a murit
Un girocopter s-a prăbușit, sâmbătă, în județul Harghita, la ieșirea din municipiul Odorheiu Secuiesc spre Lupeni, iar pilotul aparatului de zbor a murit, potrivit ISU Harghita.

Pilotul girocopterului care s-a prăbușit, sâmbătă, în județul Harghita și-a anunțat prietenii alături de care zbura, la doar 30 de secunde de la decolare, că aparatul său are probleme la rotor, cerând eliberarea urgentă a pistei, pentru a putea ateriza, afirmă unul dintre prietenii săi.

Pilotul a decolat, sâmbătă dimineața, alături de alți prieteni, fiecare cu aparatul său de zbor, de pe aerodromul din apropiere de Odorheiu Secuiesc, intenționând să se îndrepte spre Ghindari, județul Mureș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Lupu, unul dintre cei care îl însoțeau, a declarat presei că au decolat la ora 10.30, iar după doar 30 de secunde i-a anunțat că are probleme la rotor, cerând să fie eliberată urgent pista pentru a putea ateriza.

„Am întors să-l văd, dacă aterizează ok, și l-am văzut căzând aici, un nor de fum și asta a fost”, a povestit prietenul pilotului care a murit.

El a adăugat că zburau împreună de aproape un an și că niciodată nu s-a întâmplat să aibă probleme.

El a mai spus că aparatul de zbor era nou și că pilotul îl verificase cu 20 de minute înainte de decolare, inclusiv rotorul.

De asemenea, el a afirmat că la momentul decolării condițiile de zbor erau bune, era vizibilitate și nu ploua.

Potrivit unor surse judiciare, girocopterul era pilotat de Alin Neagoe, de 39 de ani, din București.

Aceleași surse precizează că elicopterul de mici dimensiuni era înmatriculat în Polonia.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, accidentul s-a produs la patru kilometri de Odorheiu Secuiesc, la o distanță de 100-150 de metri de DN 13A, autoritățile fiind anunțate prin 112 la ora 10.44.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, aparatul de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă împădurită și a luat foc la impactul cu solul. Pilotul, în vârstă de 39 de ani, a murit.