Un „Harry Potter’ nepublicat face 1,95 milioane lire sterline

De: Dragos Tanase / 14.12.2007, 13:19
Un
Un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, din seria "Harry potter", a fost vandut pentru 1,95 milioane de lire sterline, la o licitatie caritabila.

Un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, ce cuprinde o serie de basme, un spin-off al seriei de succes mondial "Harry Potter", a fost vandut pentru suma de 1,95 milioane de lire sterline la o licitatie caritabila organizata la Londra de casa Sotheby’s.

Cartea de basme "Tales of Beedle the Bard" a fost scrisa de mana, in sapte exemplare, si ilustrata de scriitoarea britanica J. K. Rowling. Copertele cartilor sunt din piele si decorate cu pietre semipretioase sau argint, informeaza BBC.

Un singur exemplar din cele sapte a fost scos la licitatie in interes caritabil si a fost vandut pentru suma de 1,95 milioane de lire sterline (2,71 milioane de euro). Exemplarul fusese evaluat de specialisti la o suma cuprinsa intre 30.000 si 50.000 de lire sterline (43.128 – 71.880 de euro).

Beneficiile rezultate in urma licitatiei vor reveni fundatiei Children’s Voice, care se ocupa de ajutorarea copiilor plasati in orfelinate, mai ales din Europa de Est.

Celelalte sase carti "vor fi oferite celor care au fost cei mai implicati in publicarea cartilor «Harry Potter» in cursul ultimilor 17 ani", a indicat scriitoarea pentru radio BBC.

Noua carte, care cuprinde cinci basme, dintre care unul, "Povestea celor trei frati", a fost integrat in ultimul volum "Harry Potter", "este o formidabila metoda de a spune «Adio»", a declarat Rowling.

In ultimul volum al seriei, "Harry Potter si talismanele mortii", lansat in iulie 2007, vrajitorul Albus Dumbledore ii lasa mostenire tinerei Hermione Granger volumul cu cele mai cunoscute basme din lumea vrajitorilor, "The Tales of Beedle the Bard", care contine indicii cruciale pentru ca Harry Potter sa poata sa-si invinga dusmanul, lordul Cap de Mort.