Un imperiu într-o picătură de apă (Video)

Apropo.ro / 10.04.2012, 16:20
Universul în care ne aflăm este atât de vast încât nu ne-am fi imaginat că într-o singură picătură de apă există o lume de care noi nu știam, dar cu care interacționăm zilnic.

Ce ne-am face fără apă? Se spune că organismul uman poate supraviețui până la trei săptămâni fără mâncare, dar fără apă nu am rezista mai mult de trei zile.

Dacă asta nu este de ajuns, atunci faptul că omul este format din 70% apă, iar pământul este acoperit 70% cu apă ar trebui să puncteze importanța acestui lichid incolor, inodor și insipid.

Fotograful pe nume Clemens Wirth a decis să aprofundeze și mai mult acest element natural, folosindu-se de avantajele tehnologice de azi.

Folosind un simplu adaptor, Wirth a legat aparatul său DSLR Canon EOS 5D Mark II la un microscop monocular și a reușit să filmeze o lume cu care doar biologii și oamenii de știință erau obișnuiți.

Deși poate părea scârbos să realizăm că ceea ce bem este un microunivers plin de viață, prea multe opțiuni alternative nu avem, fiind o necesitate a existenței noastre.