Un indian s-a casatorit cu bunica lui

Apropo.ro / 19.03.2004, 16:31
Un indian s-a casatorit cu bunica lui
Un indian în vîrsta de 25 de ani s-a casatorit cu bunica lui, pentru a o putea îngriji, transmite site-ul televiziunii britanice ITV. "Am simțit ca are nevoie de mai multa îngrijire pentru ca este batrîna. Pot sa am mai multa grija de ea ca soț decît ca nepot", explica Narayan


Un indian în vîrsta de 25 de ani s-a casatorit cu bunica lui, pentru a o putea îngriji, transmite site-ul televiziunii britanice ITV.

„Am simțit ca are nevoie de mai multa îngrijire pentru ca este batrîna. Pot sa am mai multa grija de ea ca soț decît ca nepot”, explica Narayan Biswas. „Ca soț, sînt tot timpul cu ea”, a mai spus indianul, care cultiva orez și da meditații celor cu mai puțina școala decît el. 

Bunica, o femeie cu spatele încovoiat de batrînețe, spune ca este fericita cu tînarul ei soț, cu care s-a casatorit în cadrul unei ceremonii hindu tradiționale. Primul soț al batrînei a murit cu mai mult de 30 de ani în urma.

„L-am crescut cu mîinile mele și acum are el grija de mine. Este un soț bun și are grija sa îmi iau mesele la timp”, a spus Premodas Biswas, ce are fruntea marcata cu semnul roșu, specific femeilor hinduse maritate.

Oficialii locali spun ca, potrivit legilor hinduse, o femeie și un barbat înrudiți nu se pot casatori, însa nu se prevede nici o pedeapsa împotriva lor. „Nu a depus nimeni nici o plîngere împotriva lor și au fost casatoriți la un templu. Familia lor a acceptat casatoria, așa ca nu intenționam sa îi urmarim în justiție”, a spus un responsabil local.

În luna iunie a anului trecut, o fetița de noua ani s-a casatorit cu un cîine, în apropiere de Calcutta, dupa ce un preot le-a spus parinților ca nunta va îndeparta raul.